Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ζητάνε ψήφο για να την καταθέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο που θα την καταθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο συνδυασμός Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, όπως έκαναν καθαρό στη χτεσινή διακαναλική συνέντευξή τους οι επικεφαλής του Ν. Χρυσόγελος και Φ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε σχετικά ότι ο λαός «μπορεί με την ψήφο του να αναδείξει το συνδυασμό Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά σε κοινοβουλευτική δύναμη και καθοριστικό παράγοντα για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που θα θέσει τέρμα στις οικονομικά αναποτελεσματικές και αδιέξοδες πολιτικές οι οποίες έχουν υπάρξει». Τις οποίες βεβαίως η ΔΗΜΑΡ στήριξε και με συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ότι η στήριξη στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί για επαναδιαπραγμάτευση «χωρίς μονομερείς ενέργειες, για μια νέα συμφωνία ουσιαστικής μείωσης του χρέους και αλλαγής του προγράμματος προσαρμογής», ώστε να υλοποιηθεί ένα μείγμα πολιτικής ευνοϊκότερο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στη χώρα.

Επιχειρώντας να τεκμηριώσει τον αναγκαίο ρόλο τους στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «η πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι επιβεβλημένη» αλλά «δεν θα είναι βιώσιμη εάν δεν συγκροτεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση» και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και μείζονες προωθητικές συνθέσεις, μέσα από ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης». Κάνοντάς το πιο λιανά ο Ν. Χρυσόγελος υποστήριξε ότι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επικίνδυνος και οι ίδιοι θα φροντίζουν να τηρεί τις θετικές του δεσμεύσεις (ό,τι ακριβώς έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2009 για το ρόλο που θα έπαιζε στη Βουλή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου).

Στον ανταγωνισμό με το Ποτάμι ο Φ. Κουβέλης διέκρινε το συνδυασμό τους ως προς το ότι δεν δηλώνει διαθεσιμότητα να στηρίξει όποιον είναι πρώτος, αλλά τίθεται στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο. «Εμείς δεν έχουμε ακολουθήσει στρατηγική σύμπλευσης με τη ΝΔ, ούτε σήμερα λέμε "θέλουμε να συμμαχήσουμε με όποιον βγει πρώτος". Εμείς λέμε καθαρά: Προοδευτική διακυβέρνηση, συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές», ανέφερε.

Ο Ν. Χρυσόγελος επέκρινε και τους «Οικολόγους - Πράσινους», απ' τους οποίους διασπάστηκε η κίνησή του, για τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έκαναν προγραμματική συμφωνία κι ότι έχουν δεσμευτεί και υπογράφουν πως θα εκπροσωπούν τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δείχνει» πρόωρες και συνεργασία με «αυτοτέλεια» με ΣΥΡΙΖΑ (2014-10-01 00:00:00.0)
Ψάχνει όχημα και θέση στην αστική διακυβέρνηση (2014-08-20 00:00:00.0)
Διεργασίες μεταξύ ΔΗΜΑΡ, «Ελιάς» και «Ποταμιού» (2014-06-05 00:00:00.0)
Με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη μάχη για συμμετοχή στη διαχείριση (2014-03-11 00:00:00.0)
Στο περίμενε για κυβερνητικός εταίρος (2012-06-19 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγορούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ (2012-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ