Σάββατο 24 Γενάρη 2015 - Κυριακή 25 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Αρης Σαραφιανός

Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Νεότερης Ευρωπαϊκής Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γιατί ΚΚΕ;

Γιατί είναι ο μόνος πολιτικός και κοινωνικός χώρος που αναλύει σε βάθος το πνιγηρό «κουτί» του σύγχρονου συστήματος και αγωνίζεται καθημερινά για την απόσπαση των εργαζόμενων από αυτό.

Γιατί είναι ένα πραγματικά επαναστατικό κόμμα που γνωρίζει ότι η «διαπραγμάτευση» (ή η «διαχείριση») του παρόντος μοντέλου υπήρξαν πανευρωπαϊκά οι πιο αποτελεσματικές μηχανές ενσωμάτωσης της αριστεράς. Και φυσικά γιατί γνωρίζει ότι το αγαπημένο καύσιμο των μηχανών αυτών είναι η αφέλεια, η αυτό-κολακεία και οι ταξικές φιλοδοξίες της αριστεράς αυτής.

Γιατί όχι μόνο δεν είναι απομονωτικό, αλλά αποτελεί τη μοναδική διαυγή και ολοκληρωμένη μορφή επαφής και εναντίωσης στην αδυσώπητη πραγματικότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κυριαρχίας.

Γιατί όχι μόνον δεν είναι οπισθοδρομικό, αλλά απαντά στις πολλαπλές οπισθοχωρήσεις και στις ληγμένες ιδέες του κυρίαρχου μοντέλου, με μία πρωτοπορία που τιμά τον πλούτο του παρελθόντος και την επιτακτική του επικαιρότητα για ένα άλλο μέλλον.

Γιατί δεν είναι απλώς το μόνο κόμμα που διατηρεί μία σχέση με την ιστορία, αλλά γιατί αποδεικνύει στην πράξη ότι η Εμπειρία μπορεί να είναι η μόνη ανάσα για ένα παρόν που πνίγεται από τον αυτισμό του.

Γιατί προσφέρει, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, πολιτική αντιπροσώπευση σε δυναμικούς προβληματισμούς και γενναιόδωρες συλλογικές πρακτικές που μπορεί βέβαια να είναι στο δυτικό κόσμο και πάλι επίκαιρες, αλλά παραμένουν εκεί πολιτικά πεντάρφανες.

Γιατί, τελικά, είναι το εργαστήρι - το μόνο που απέμεινε - για μία προσπάθεια ακόμη προς μία Ζωή Μεγάλη και Ολόκληρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ