Σάββατο 24 Γενάρη 2015 - Κυριακή 25 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Μαίρη Σοφούλη

Απολυμένη της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας

Και πάλι ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με ποιο μείγμα διακυβέρνησης θα συνταχθεί, για να ενισχύσει, για μια ακόμη φορά, την πολιτική των μνημονίων και τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της ΕΕ και των ντόπιων εντολοδόχων της. Ο καπιταλισμός όπου Γης έχει οξύνει τις αντιθέσεις του με τους λαούς, αφού δείχνει καθημερινά το βάρβαρο πρόσωπό του, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων μαζών όχι μόνο στον υπανάπτυκτο, αλλά και στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο. Σημεία των καιρών που καταμαρτυρούν ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει φτάσει πια στην πλήρη του παρακμή και σήψη, αλλά και σε ένα επικίνδυνο στάδιο σύγκρουσης των μονοπωλιακών συμφερόντων τους.

Η νομοτέλεια της Ιστορίας έχει δείξει ότι αυτές τις αντιθέσεις τους τα μονοπώλια τις επιλύουν μόνο με πολέμους και δημιουργία τρομοκρατικού κλίματος, για την καλύτερη ποδηγέτηση των λαών. Αυτή η πραγματικότητα αφορά και τη χώρα μας, όπου ο λαός της οδηγείται σε πολωτικές και διλημματικές εκλογές και κάτω από τον καλλιεργούμενο φόβο ότι αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ η επόμενη μέρα θα είναι ζοφερή και καταστροφική. Διανύουμε την πιο σύντομη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, μέσα σε κλίμα εκβιαστικών διλημμάτων, αφενός από τους εκπροσώπους της συντήρησης και του αποκαλούμενου κεντροδεξιού χώρου και αφετέρου από την «αναδυόμενη αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί εδώ και καιρό, ως η νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου μέσα της εμβαπτίζονται λογής - λογής γυρολόγοι πολιτικοί και ως διά μαγείας αποκτούν αριστερή ταυτότητα. Αυτό, όμως, που πρέπει να καταλάβει ο λαός είναι ότι όσα επιχειρήματα και αν χρησιμοποιούν και οι δύο πόλοι, για να τον πείσουν για τις «αγαθές τους προθέσεις», ή για να κομίζουν αυταπάτες και φρούδες «ελπίδες», σε ένα πράγμα συγκλίνουν ότι η σωτηρία μας βρίσκεται μέσα στην ΕΕ και στους μηχανισμούς της, άρα μέσα στα μνημόνια διαρκείας και στα αντιλαϊκά μέτρα που τα ονομάζουν οι μεν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη», ο δε ΣΥΡΙΖΑ «υγιής επιχειρηματικότητα» και υποσχέσεις του τύπου κατάργησης του ΕΝΦΙΑ ή κοινωνικό μέρισμα κ.λπ.

Σε όλα αυτά, ο λαός θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη, τώρα που ίσως είναι από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και που αφορούν το μέλλον το δικό του, αλλά κυρίως των παιδιών του και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος μέσα στη λαίλαπα των ψεύτικων υποσχέσεων και των ωραιοποιημένων προοπτικών. Επειδή το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό και που ξέρει ότι η ψήφος του θα βρίσκεται πάντα εκεί που την εμπιστεύτηκε και την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ τού δείχνει εδώ και 96 χρόνια ότι μόνο με σκληρούς κοινωνικούς αγώνες λύνονται τα προβλήματά του.

ΣΤΗΡΙΖΩ το ΚΚΕ με όλες μου τις δυνάμεις, αφού γνωρίζω από πρώτο χέρι το αντιλαϊκό πρόσωπο των μνημονιακών κυβερνήσεων μιας και είμαι απολυμένη της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας, αλλά δυστυχώς γνωρίζω ήδη και το υποτιθέμενο «φιλολαϊκό» πρόσωπο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καθοδήγησε τους «συναγωνιστές» συναδέλφους μου να με «απολύσουν» για δεύτερη φορά με αντιδημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες, αφού έπρεπε να φιμώσουν το ραδιοφωνικό λόγο μου, με πρόσχημα ότι πρόβαλα μόνο τις θέσεις του ΚΚΕ και όχι ότι απλά δεν άντεχαν στη διαλεκτική αντιπαράθεση.

ΤΩΡΑ ΚΚΕ γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασίλης ΚΩΣΤΑΡΑΣ (2019-02-16 00:00:00.0)
Σε αυτές τις εκλογές, ο λαός να κάνει το λογαριασμό (2015-09-15 00:00:00.0)
Μπροστά στις εκλογές εμπιστευτείτε, ενισχύστε το ΚΚΕ (2015-08-23 00:00:00.0)
«Τώρα το θυμήθηκε το ΚΚΕ..;» (2015-02-27 00:00:00.0)
Με τη σφραγίδα του κεφαλαίου η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας (2014-03-19 00:00:00.0)
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του λαού (2011-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ