Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Διαβεβαιώσεις ότι «το κράτος έχει συνέχεια»

Την επαναπρόσληψη όσων «άδικα βρέθηκαν μακριά από τις δουλειές τους», όπως οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την επιστροφή στην εργασία τους, για όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ανακοίνωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει με αριθμούς, διευκρίνισε ότι αυτό αφορά μια μειοψηφία, καθώς «οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τελικά δεν απολύθηκαν, αλλά απλώς μετακινήθηκαν σε άλλη θέση». Με βάση τη σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 2014 (με την οποία πρότεινε τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους υπάλληλους που οι θέσεις τους καταργήθηκαν, βγήκαν σε διαθεσιμότητα και είτε παραμένουν σ' αυτό το καθεστώς, είτε έχουν απολυθεί), προκύπτει ότι στην κατάσταση αυτή βρίσκονταν περίπου 5.100 άτομα.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί προεκλογικά για την επαναπρόσληψη όσων δημόσιων υπαλλήλων απολύθηκαν με «αντισυνταγματικό τρόπο» και αυτό επανέλαβε χτες ο νέος αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Σ' αυτούς που θα επαναπροσληφθούν συμπεριέλαβε και όσους απολύθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση.

Κατά τα άλλα, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις, λέγοντας ότι «δε μιλάμε για νέες προσλήψεις». Ιδιαίτερα για το ζήτημα της εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ξεκαθάρισε ότι «αυτό το θέμα δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα μέτρα». Να αναφέρουμε ότι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν και στο τομέα της Υγεία, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, οι κενές θέσεις είναι 6.000 στους γιατρούς και 25.000 στους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό!

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για συνέχιση της κινητικότητας, αλλά και της αξιολόγησης υπαλλήλων και υπηρεσιών, «που θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών και όχι με τον υπάρχον αντισυνταγματικό νόμο». Δεσμεύτηκε τέλος ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους» καθώς η νέα κυβέρνηση θέλει οι θεσμοί να λειτουργούν, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ