Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ζητάει συστράτευση των εργαζομένων στους στόχους της κυβέρνησης

Για πρωτοβουλίες που θα είναι «συγκεκριμένες και στοχεύσιμες» και δεν θα αιφνιδιάσουν κανέναν απ' τους εμπλεκόμενους φορείς, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια της παραλαβής και παράδοσης του υπουργείου.

Λίγο πριν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μίλησε για «συσσωρευμένα προβλήματα, ανεπάρκειες και στρεβλώσεις που επείγονται να αντιμετωπιστούν... Και θα το κάνουμε, δημιουργώντας θεσμούς συμμετοχής, δημοκρατικής λειτουργίας και κοινωνικού ελέγχου».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στη συμμετοχή των «εμπλεκόμενων φορέων στην Υγεία», δηλαδή «των εργαζομένων, φορέων και πολιτικής ηγεσίας», υποστήριξε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον», ώστε «να προκύψει και να παραχθεί έργο ουσιαστικό σε μια κοινωνία που πονάει και σφαδάζει από αυτή τη φοβερή κρίση που χτύπησε τον τόπο».

Μάλιστα, ο ίδιος είπε: «Επειδή είναι γνωστή η επωδός των χρημάτων, νομίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς χρήματα. Και αυτό είναι η εντιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο θα κινηθούμε και πιστεύουμε ότι με τη στήριξη όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μ' άλλα λόγια, η νέα συγκυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει με το φιλότιμο των εργαζομένων περιορισμένες υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις εκρηκτικές λαϊκές ανάγκες για δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά ούτε και στις δραματικές ελλείψεις των δημόσιων δομών Υγείας.

Αποκαλυπτικές είναι οι απαντήσεις του Α. Ξανθού στη σύντομη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Δεν διαβεβαίωσε κατηγορηματικά για την κατάργηση των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και του ενός ευρώ ανά εκτέλεση της συνταγής φαρμάκων. Επίσης, μίλησε για μείωση - και όχι βέβαια για κατάργηση - της συμμετοχής στα φάρμακα.

Οταν ρωτήθηκε, σχετικά με την προεκλογική δέσμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα διατεθούν 350 εκατ. ευρώ για τους ανασφάλιστους, αν αυτά θα κατανεμηθούν αποκλειστικά για τα φάρμακά τους, ή και για διαγνωστικές εξετάσεις και τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη, ο Α. Ξανθός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ