Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάει το «κούρεμα»

Δεν είναι πρώτη φορά που ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν διαφορετικά από τη θέση του για «κούρεμα» του χρέους. Η αναδιάρθρωσή του ώστε να καταστεί βιώσιμο (η βιωσιμότητά του ή όχι, αυτό είναι το κύριο έλεγαν) είναι τεχνικό θέμα και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντιμετωπιστεί, ακόμη και η επιμήκυνση αποπληρωμής, έχουν πει στο πρόσφατο παρελθόν και ο Γ. Δραγασάκης και ο Γ. Σταθάκης. Χτες ήταν η σειρά του Γ. Μηλιού, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το ίδιο θέμα λέγοντας ότι «εμείς έχουμε προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του χρέους»!!!

Ο Γ. Μηλιός αφού νωρίτερα είχε εξηγήσει ότι θα επιδιωχθεί μια «συμφωνία win - win», ότι η κυβέρνηση θα υπερασπίσει τη δημοσιονομική ισορροπία και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αποσύρεται και η πρόταση για «κούρεμα» του χρέους και απάντησε: «Το θέμα είναι να φτάσουμε σε ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα με το "κούρεμα"»...

Οι μεταπτώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του χρέους είναι εντυπωσιακές. Απ' το 2011 έχει αλλάξει μια ντουζίνα θέσεις, όλες όμως είχαν και έχουν μια κοινή συνισταμένη: Την αναγνώρισή του και την επίρριψη της αποπληρωμής του στις πλάτες του λαού, ασχέτως αν δεν το προκάλεσε, ούτε ωφελήθηκε απ' τα δάνεια. Και μάλιστα την ώρα που ο λαός πληρώνει βαριά, με τσάκισμα δικαιωμάτων, ραγδαία υποβάθμιση της ζωής του, την επιχείρηση ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Την προσπάθεια με κάποιο τρόπο να διευθετηθεί το χρέος που σώρευσε η πλουτοκρατία ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ