Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαναπροώθηση με «αριστερό» κερασάκι

«Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση», δήλωσε στην ιταλική «Λα Στάμπα» ο νέος υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Στο πλαίσιο αυτού του «σεβασμού», συμπλήρωσε: «Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέψουν στις χώρες τους».

Με αυτό το δεδομένο η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρική θέση του ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, η απόδοση ισότιμων δικαιωμάτων. Ακόμη, η διευκόλυνση της μετακίνησής τους σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, δηλαδή να τους δίνονται τα αναγκαία γι' αυτό έγγραφα, κόντρα στους κανονισμούς και τις οδηγίες της ΕΕ. Τα παιδιά των μεταναστών να γράφονται στα δημοτολόγια και να μην υπολείπονται σε δικαιώματα από τα άλλα παιδιά. Να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον το επιθυμούν, μετά την ενηλικίωση. Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κριτήρια υποταγής στο αστικό πολιτικό σύστημα ή ψηφοθηρίας. Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές να έχουν οι μετανάστες μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα πραγματικής παραμονής στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ