Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ο Ρέντσι στηρίζει τον Σέρτζιο Ματαρέλα

ΡΩΜΗ.--

Με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να προτείνει για τη θέση το δικαστή Σέρτζιο Ματαρέλα, ξεκίνησε χτες η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ιταλίας.

Ο Ματαρέλα ανήκει σήμερα στο κυβερνών «Δημοκρατικό κόμμα» (PD), ενώ προέρχεται από το «Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» που έχει διαλυθεί. Εχει διατελέσει υπουργός Αμυνας (επί της «αριστερής» κυβέρνησης Ντ' Αλέμα» που συμμετείχε στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας) αλλά και υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης Ανδρεότι, παλιότερα. Κύκλοι των αστών τον συνδέουν με τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της μαφίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, ο Ματαρέλα φέρεται να έχει τη στήριξη όλων των μερίδων του PD. Επιπλέον, θετικοί στην υποψηφιότητα Ματαρέλα εμφανίστηκαν, τόσο ο αρχηγός του «Φόρτσα Ιτάλια» Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο Νίκι Βεντόλα από το κόμμα Αριστεράς, Οικολογίας και Ελευθερίας.

Η πρώτη ψηφοφορία επρόκειτο να ξεκινούσε χτες, 3 μ.μ. τοπική ώρα και σε αυτή θα συμμετείχαν 1009 εκλέχτορες (μέλη των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου και άλλοι από περιφέρειες). Για να εκλεγεί κάποιος στην πρώτη ψηφοφορία έπρεπε να συγκεντρώσει 673 ψήφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ