Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η αστυνομία εξέτασε οκτάχρονο που... «εκφράστηκε ριζοσπαστικά»

ΝΙΚΑΙΑ.--

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κλήση της αστυνομίας σε έναν γονιό και τον οκτάχρονο γιο του, που θεωρήθηκε ότι «εκφράστηκε ριζοσπαστικά», σύμφωνα με διεθνή και γαλλικά ΜΜΕ.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Μαρσέλ Οτιέ δήλωσε ότι ο διευθυντής ενός σχολείου στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας «αποφάσισε να επισημάνει στην αστυνομία» ότι ένας οκτάχρονος μαθητής του αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή και να συμμετάσχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώθηκε για τα θύματα του πρόσφατου μακελειού στο Παρίσι, μετά από επίθεση «τζιχαντιστών».

Τα ίδια τηλεγραφήματα ανέφεραν ότι το παιδί εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τους δύο «τζιχαντιστές» δράστες της επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντο», χωρίς ωστόσο να δοθούν εξηγήσεις για το είδος αυτής της «αλληλεγγύης». Ο Οτιέ διευκρίνισε ότι η επαφή του διευθυντή με την αστυνομία δεν ήταν σε καμία περίπτωση «καταγγελία». «Καλέσαμε το παιδί και τον πατέρα του για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς ένα οκτάχρονο αγόρι μπορεί να εκφράζεται τόσο ριζοσπαστικά» είπε, συμπληρώνοντας ότι το παιδί εξετάστηκε από την αστυνομία επί 30 λεπτά, πριν από την ακρόαση του πατέρα του.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι τοπικές αρχές στον όρμο της Βρέστης, στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι «μικρά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες να πετούν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιλ Λονγκ». Πρόκειται για τη βάση των τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων διηπειρωτικών βλημάτων (SSBN) της «δύναμης αποτροπής» της Γαλλίας. Ο εκπρόσωπος της ναυτικής διοίκησης του Ατλαντικού, πλωτάρχης Λιονέλ Ντελόρ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν διαθέτει «καμιά απτή απόδειξη» δεδομένου ότι τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν βρέθηκαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ