Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Τραγωδία από έκρηξη σε μαιευτήριο

Βομβαρδισμένο θύμιζε το νοσοκομείο
Βομβαρδισμένο θύμιζε το νοσοκομείο
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Μια ανείπωτη τραγωδία συνέβη χθες στην πόλη του Μεξικού σε μαιευτήριο από ισχυρή έκρηξη αερίου, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 7 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 4 βρέφη, ενώ τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες άλλοι (γίνεται λόγος για 54 άτομα και ανάμεσά τους 22 παιδιά). Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση των αρχών, η έκρηξη προήλθε από διαρροή σε βυτιοφόρο κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας της κουζίνας του νοσοκομείου στην περιοχή της Κουαχιμάλπα.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί μεγάλο μέρος του κτιρίου και πολλοί άνθρωποι να χτυπηθούν από τζάμια και τοίχους που καταστράφηκαν και να παγιδευτούν στα συντρίμμια.

Πολλές περιοχές της πόλης του Μεξικού δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου και βασίζονται στις παραδόσεις των βυτιοφόρων, ωστόσο είναι εύλογα τα ερωτηματικά, γιατί ένας τόσο ευαίσθητος χώρος, όπως ένα μαιευτήριο, έπρεπε να τροφοδοτείται με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς πρόκειται για τις ...προτεραιότητες του αστικού κράτους. Πάντως, όπως δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη εταιρεία αερίου «Gas Express Nieto», μια από τις 4 μεγαλύτερες εταιρείες, ενέχεται μέσα σε ένα χρόνο και σε άλλο περιστατικό με έκρηξη κατά την τροφοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ