Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Απεργία μεταλλεργατών για ανθρώπινους μισθούς

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Απεργιακή κινητοποίηση είχαν εξαγγείλει για χτες οι μεταλλεργάτες της Τουρκίας, απορρίπτοντας τις προκλητικές αξιώσεις με τις οποίες οι βιομήχανοι του κλάδου προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της «Χουριέτ», εργάτες σε 22 εργοστάσια του κλάδου πήραν μέρος στην κινητοποίηση, ενώ στις 19 Φλεβάρη αναμένεται νέα απεργία και εκτιμάται ότι η κινητοποίηση θα «απλωθεί» σε 42 τόπους δουλειάς.

Η ένωση των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου Mess ζήτησε να παραταθεί η διάρκεια της νέας σύμβασης σε τρία χρόνια, από δύο που ήταν μέχρι σήμερα, ώστε να κρατήσει καθηλωμένους τους μισθούς των εργατών. Επίσης, ενδεικτικό του πώς προσπαθεί και να κρατήσει καθηλωμένο το μέσο μισθό στον κλάδο αλλά και να σπείρει τη διχόνοια στους μεταλλεργάτες είναι ότι εμφανίζεται να προτείνει διαφορετικές αυξήσεις για όσους εργαζόμενους ανήκουν στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια και άλλες, πολύ μικρότερες, για τους χαμηλόμισθους, που αποτελούν το 70% στο συγκεκριμένο τομέα.

  • Τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε έργα κατασκευής αυτοκινητόδρομου που έχει αναλάβει τουρκική εταιρεία στο ιρακινό Κουρδιστάν. Τα άψυχα κορμιά τους εντοπίστηκαν καταπλακωμένα από συντρίμμια, ύστερα από την κατάρρευση ενός τούνελ, σε έργα που αναμένεται να συνδέσουν την Αρμπίλ με την περιοχή Σαλαχαντίν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ