Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέα αιματηρή επίθεση στο Σινά

ΚΑΪΡΟ.--

Επίθεση με ρουκέτες και αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, πραγματοποίησαν χτες βράδυ ένοπλοι, πιθανώς ισλαμιστές, σε κτίριο της αστυνομίας στη βόρεια χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε αξιωματούχος ασφαλείας στην κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν εκτός από ρουκέτες και αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό «δεκάδων ατόμων».

Νωρίτερα στο Κάιρο, δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στυγνή δολοφονία της 33χρονης Σάιμα αλ Σάμπαγ, στελέχους της «Σοσιαλιστικής Λαϊκής Συμμαχίας», από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο. Πολλές από τις διαδηλώτριες ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της δικηγόρου Σάμπαγ, μητέρας ενός πεντάχρονου αγοριού, όταν έπεσε νεκρή στη διάρκεια ειρηνικής πορείας που πραγματοποιούνταν, με αφορμή την τέταρτη επέτειο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις του 2011 που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ και οδήγησαν σε ενδοαστικές ανακατατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ