Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Νεκρά τα γιαπιά

Η συμμετοχή των οικοδόμων της Θεσσαλονίκης στη χθεσινή απεργία έφτασε στο 70%. Στα μεγάλα γιαπιά και εργοτάξια, όπου έγινε πολύ καλή προετοιμασία και περιφρούρηση της απεργίας, η συμμετοχή ήταν καθολική. Με την απεργία, τη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και την πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, οι οικοδόμοι του νομού έστειλαν ξεκάθαρο δυνατό μήνυμα, με αποδέκτες τους εργοδότες, την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η διαδήλωση ακολούθησε τους δρόμους Αγνώστου Στρατιώτη, Μητροπολίτου Γενναδίου, Εγνατία και Βενιζέλου και έφτασε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον γραμματέα του υπουργείου, κ. Λυσαρίδη.

Στην Κοζάνη η συμμετοχή στην απεργία ήταν υψηλή και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο υπό βροχή. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Παναγιώτης Σιάμινος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, πορεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στην Καβάλα η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%. Στα Γιαννιτσά η συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία ήταν σε υψηλά επίπεδα και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Ιωσήφ Χατζηβασιλείου, πρόεδρο των οικοδόμων της πόλης. Εγκρίθηκε ψήφισμα που επιδόθηκε στον τοπικό Τύπο.

Απεργία πραγματοποιήθηκε και στις Σέρρες, καθώς και απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ