Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Με το ζόρι «παράνομη» η απεργία

Για δεύτερη φορά μέσα σχεδόν σε μια βδομάδα η εργοδοσία της «ΣΟΦΤΕΞ» καταφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομο και καταχρηστικό τον αγώνα των εργαζομένων. Σήμερα, για δεύτερη φορά, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν όχι έξω από τις 14 πύλες του εργοστασίου, αλλά έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αφού οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν με το «καλό», να σταματήσουν τις συνεχόμενες απεργίες, που έχουν κηρύξει εδώ και δυο εβδομάδες, για την άρση των απολύσεων και την ακύρωση της σύμβασης πώλησης, η πολυεθνική κοινοπραξία «συζητάει» με τις γνωστές τρομοκρατικές μεθόδους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης 24ωρης της εβδομάδας το σωματείο συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο για το θέμα των 12 απολύσεων. Ο εκβιασμός καθαρός: «Σταματάτε και μετά συζητάμε», «πασπαλισμένος» και με το ανάλογο παζάρεμα της... οικειοθελούς απόλυσης!

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη προσφυγή της εταιρίας, την περασμένη εβδομάδα για να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική, απορρίφθηκε. Επιπλέον, εκείνο το δικαστήριο έκρινε ότι η πολιτική της εταιρίας οδήγησε στη μείωση των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ