Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΕΥΗ
Στην «τελική» για τη διαδήλωση της Κυριακής

Πάνω από 400 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αναχωρούν σήμερα από την Ελλάδα

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση έξω από τη Σύνοδο Κορυφής στη Νίκαια της Γαλλίας
Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση έξω από τη Σύνοδο Κορυφής στη Νίκαια της Γαλλίας
Δύο μέρες έμειναν ακόμα για το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης στη Γενεύη, την Κυριακή 17 του Ιούνη. Εκεί όπου εργαζόμενοι από πολλές χώρες θα συναντηθούν με αφορμή τη συνεδρίαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας - ενός οργάνου που νομιμοποιεί πλέον τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου και των πολυεθνικών - και θα διαδηλώσουν την ταξική αγωνιστική τους πεποίθηση με το σύνθημα: «Στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου, αντιτάσσουμε τους παγκοσμιοποιημένους αγώνες της εργατικής τάξης».

Σήμερα το πρωί αναχωρούν πάνω από 400 διαδηλωτές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) για να σμίξουν την αγωνιστική τους οργή με άλλους εργαζόμενους από διάφορες χώρες. Εκεί θα βρεθούν ακόμα 200 και πλέον Ελληνες μετανάστες από Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία, 400 Τούρκοι εργαζόμενοι, 100 Αυστριακοί οικοδόμοι, 200 Γερμανοί και πολλοί άλλοι.

Ηδη, στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκονται στη Γενεύη, όπου σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστές προετοιμάζουν τη διαδήλωση. Στους δρόμους της πόλης έχουν κολληθεί αφίσες, ενώ έχουν μοιραστεί 4.000 ξενόγλωσσες προκηρύξεις του ΠΑΜΕ. Ακόμη, στελέχη του ΠΑΜΕ έχουν έρθει σε επαφή και ενημερώνουν τις εργατικές αντιπροσωπείες που βρίσκονται εκεί για την 89η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Στις 6 το απόγευμα σήμερα θα δοθεί στη Γενεύη συνέντευξη Τύπου από την οργανωτική επιτροπή της διαδήλωσης.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τη διαδήλωση αναφέρει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, πιστό στις διεθνιστικές αγωνιστικές του παραδόσεις και με ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές, «παραμερίζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και έμπρακτα παίρνει την υπόθεση στα χέρια του καλώντας τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης από κοινού, σε ενιαίο μέτωπο, να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, στην πλατεία των Εθνών, μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας». Το ίδιο θα κάνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σε λίγες μέρες στη Γένοβα της Ιταλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ