Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Εμπαιγμός από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ για τη ΣΣΕ

Καλούνται οι δημοσιογράφοι σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Σε εμπαιγμό σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, εξελίσσεται η τακτική κωλυσιεργίας, που ακολουθούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Ενώ, ήδη, έχει παρέλθει ο μισός χρόνος που θα έπρεπε να έχουν υπογράψει ΣΣΕ, η ΕΙΗΕΑ, ακόμα και τώρα και αντί θετικής απάντησης, 20 μέρες μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν με το νεοεκλεγμένο Συμβούλιο, ξανακαλούν το ΔΣ της Ενωσης για «συνέχιση (απλώς) των διαπραγματεύσεων» την Τετάρτη 20 Ιούνη!

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χτες, μετά από συνεδρίαση και του Μεικτού Συμβουλίου, καταγγέλλει την κωλυσιεργία των εργοδοτών και «δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τις υπεκφυγές των εργοδοτών». Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιούνη, θα λάβει καθοριστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώθηκε. Γι' αυτό καλεί τα μέλη της Ενωσης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και διαρκή εγρήγορση για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

  • Αναγνωρίζεται ως δημοσιογραφική εργασία η δουλιά των δημοσιογράφων που εργάζονται στα λεγόμενα «πόρταλς», του διαδικτύου(Ιντερνετ). Ετσι, μετά από τη διευκρίνιση αυτή του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί θα μπορεί να ασφαλίζονται κανονικά στο ΤΣΠΕΑΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ