Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Νέα βομβιστική επίθεση, αυτή τη φορά στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν Νανγκαρχάρ, οδήγησε στο θάνατο οκτώ ατόμων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο μεταξύ, ο αφγανικός στρατός διεξάγει ευρεία επιχείρηση ενάντια στους Ταλιμπάν, στην επαρχία Χελμάντ, την πρώτη τέτοιας έκτασης από τις αρχές της χρονιάς οπότε αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργασίες που απαιτεί η «ασφάλεια» της χώρας (δηλαδή, των επενδυτών σε αυτή).

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας προχώρησε σε πυραυλική δοκιμή με την εκτόξευση, χτες, δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς στις ανατολικές ακτές της χώρας. Η εκτόξευση έγινε λίγο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας. Οι ασκήσεις, που γίνονται κάθε χρόνο, φέτος διεξάγονται σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, όταν εξερράγη, χτες, βόμβα κοντά στο αιγυπτιακό Ανώτατο Δικαστήριο, στο κέντρο του Καΐρου. Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες σε φανατικούς ισλαμιστές.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Λανθασμένες» και «επιζήμιες» χαρακτήρισε, χτες, Σέρβος κυβερνητικός αξιωματούχος τις δηλώσεις της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ουλρίκε Λούνατσεκ ότι η αναγνώριση του Κοσσόβου αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Μοζαμβίκη εξαιτίας της επιδημίας χολέρας που πλήττει το κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας. Τα κρούσματα, από το τέλος του περασμένου Δεκέμβρη, ξεπερνούν πλέον τα 4.500.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Μάχη με τις φλόγες δίνουν από την Κυριακή πάνω από 100 Νοτιοαφρικανοί πυροσβέστες προκειμένου να σβήσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται σε ορεινές περιοχές πέριξ του Κέιπ Τάουν. Μέσα στο τελευταίο 48ωρο, πάνω από 60 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύσπνοια σε νοσοκομεία της πόλης λόγω της αποπνικτικής κατάστασης που προκαλούν τα πυκνά νέφη αιθάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ