Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δέκα νεκροί σε γυρίσματα «ριάλιτι»

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Οκτώ Γάλλοι και δύο Αργεντινοί σκοτώθηκαν μετά από ένα τραγικό δυστύχημα με δύο ελικόπτερα, χτες τα ξημερώματα, στην περιοχή Λα Ριόχα της Αργεντινής, κοντά στις Ανδεις, 1.170 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας Μπουένος Αϊρες.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται τρεις σημαντικοί Γάλλοι αθλητές και συγκεκριμένα η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η 25χρονη κολυμβήτρια, τρεις φορές Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, Καμίλ Μουφά και ο 28χρονος πυγμάχος, χάλκινος Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν. Η Αρτό ήταν η μόνη γυναίκα ιστιοπλόος που είχε κερδίσει το γνωστό ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας «Route du Rhum» («Δρόμος του Ρούμη»), διασχίζοντας μόνη της τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το ατύχημα έγινε στη διάρκεια γυρισμάτων για τις ανάγκες του «ριάλιτι» «Dropped», που προβάλλεται στο γαλλικό κανάλι TF1. Σύμφωνα με το BBC, το «σενάριο» του «Dropped» αφορά τις προσπάθειες διασημοτήτων να βρουν φαγητό και καταφύγιο σε απομακρυσμένες περιοχές όπου «εγκαταλείπονται» για τις ανάγκες του σόου.

«Προφανώς, τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στη μέση των γυρισμάτων της σειράς. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Οράσιο Αλαρκόν.

Η νέα αυτή τραγωδία γεννά πολλά ερωτήματα για την «άνθηση» τέτοιων «ριάλιτι» και τις συνθήκες μέσα στις οποίες οργανώνονται οι «περιπέτειες» των πρωταγωνιστών για τις ανάγκες της τηλεθέασης και των κερδών μεγάλων πολυεθνικών από το χώρο των ΜΜΕ και της αναψυχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ