Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Απεργία μεταναστών στο Ντουμπάι

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες κυρίως από χώρες της Νότιας Ασίας πραγματοποίησαν χτες μία κινητοποίηση, που θεωρείται μάλλον σπάνια για τα δεδομένα του Ντουμπάι (ένα από τα επτά Εμιράτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων).

Οι εργάτες, φορώντας τις πράσινες στολές και καπέλα εργασίας, διεκδίκησαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας στα απέραντα εργοτάξια της κατασκευαστικής εταιρείας Emaar Properties του Ντουμπάι που οικοδομεί αυτό το διάστημα ένα μεγάλο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων. Απείχαν έτσι από τη δουλειά και έκλεισαν, προσωρινά, για λίγη ώρα, κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η αστυνομία τούς περικύκλωσε αλλά δεν προέβη στη σύλληψη κανενός καθώς το μπλόκο των απεργών - εργατών κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Πολλοί από τους πολυτελείς ουρανοξύστες, όπως ο πύργος Μπουρτζ Χαλίφα (το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο) και τα αχανή εμπορικά κέντρα του Ντουμπάι έχουν χτιστεί με το αίμα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους παλεύοντας στα κάτεργα αδίστακτων ενδιάμεσων εργολάβων και πανίσχυρων εταιρειών για ένα κομμάτι ψωμί σε συνθήκες κόλασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ