Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΕΕ
Ο Δ. Αβραμόπουλος μιλά για μέτρα κατά της ανεργίας και της διαφθοράς!

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Πιέσεις για «πραγματικά αποτελέσματα στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος» και «αξιόπιστα μέτρα» για την αποτροπή νέας, πέραν της τωρινής μεταναστευτικής κρίσης χιλιάδων Κοσσοβάρων Αλβανών σε χώρες της ΕΕ ζήτησε χτες στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, ο Ελληνας Ευρωενωσιακός Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ισα Μουστάφα, την πρόεδρο του προτεκτοράτου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα, Κοσσοβάρους υπουργούς και στελέχη της ευρωενωσιακής αποστολής (EULEX) ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι εάν εκπληρωθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τότε μόνον οι ηγέτες της ΕΕ θα πειστούν για την ανεμπόδιστη (άνευ βίζας) μετακίνηση των Κοσσοβάρων στις χώρες - μέλη. Σημείωσε επίσης ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν πολιτικές με στόχο την εδραίωση του «κράτους δικαίου» και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους νέους του προτεκτοράτου που πλήττονται δραματικά από την ανεργία. Επικαλέστηκε τις εκθέσεις της FRONTEX, τον τελευταίο μήνα, που καταγράφουν ότι οι παράνομες διελεύσεις Κοσσοβάρων από τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας μειώθηκαν από 1.500 (που ήταν το Γενάρη - Φλεβάρη) σε 15 σε καθημερινή βάση.

Τέλος, σήμερα Κοσσοβάροι Αλβανοί πρώην αυτονομιστές ένοπλοι του ΟΥΤΣΕΚΑ έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν στην Πρίστινα διαμαρτυρία, με αίτημα τη δημοσιοποίηση καταλόγου με τα ονόματα εκείνων που έχουν καθεστώς «βετεράνου πολέμου».

Τα πρώην μέλη του ΟΥΤΣΕΚΑ ζητούν μηνιαίες αποδοχές για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο στο Κόσσοβο το 1998 και το 1999 και να ενημερωθούν για τη λίστα με τα ονόματα βετεράνων πολέμου που συντάσσει κυβερνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον πρώην διοικητή του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου», Αγκίμ Τσέκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ