Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Την απόφαση της διοίκησης του «Grecian Travel» να θέσει σε εκ περιτροπής εργασία μιας μέρας (!) τη βδομάδα τρεις εργαζόμενες, καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων. Οπως επισημαίνουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ «η προκλητική, απάνθρωπη και άδικη απόφαση της εργοδοσίας αποσκοπεί στην εξώθηση των τριών εργαζομένων σε παραίτηση, εφόσον στην πραγματικότητα ο μισθός τους με την εκ περιτροπής μεταβολή δεν επαρκεί για να ζήσουν, όντας κατά πολύ χαμηλότερος ακόμα και από το επίδομα ανεργίας, και ισοδυναμεί με απόλυση χωρίς καταβολή αποζημίωσης! Παράλληλα, σε όλους τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο γραφείο οφείλονται δεδουλευμένα σχεδόν 2 μηνών».

«ΜΟΡΝΟΣ»: Την εργοδοσία της εταιρείας «Μόρνος» που αρνείται την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Ανάμεσα στην εργοδοσία και το επιχειρησιακό σωματείο είχε συμφωνηθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για το 2015, η οποία θα είχε αναδρομική ισχύ στο οικονομικό της σκέλος από την αρχή του χρόνου. Παρά τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία αρνείται να συζητήσει. Μεταθέτει τις διαπραγματεύσεις για τον Οκτώβρη του 2015, χωρίς η όποια συμφωνία να έχει αναδρομική ισχύ, επικαλούμενη τη «δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα».

«ΚΑΛΑΣ»: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο «ΚΑΛΑΣ» στη Νέα Εφεσο Πιερίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων της «ΚΑΛΑΣ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις τρεις απολύσεις συναδέλφων τους, αλλά και να πάψουν να απειλούνται οι εργαζόμενοι με απόλυση στην περίπτωση που γίνουν μέλη του σωματείου. Επίσης, κάλεσαν την επιχείρηση να εγκαταλείψει τα αντιδραστικά σχέδια που έχει κατά νου, όπως τον κανονισμό στρατιωτικού τύπου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, κ.λπ. Την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων έχει εκφράσει και το Σωματείο «Ολυμπος» της Βιομηχανίας ΒΙΟΖΩΚΑΤ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του στην κινητοποίηση.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, στις 9 π.μ. η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ. Ανάμεσα στα θέματα, τα οποία θα συζητήσει βρίσκεται η εκτίμηση της δουλειάς της το προηγούμενο διάστημα, ο σχεδιασμός δράσης μέχρι και τον Οκτώβρη, η διεύρυνση της Γραμματείας και η επικαιροποίηση του πλαισίου πάλης.

«ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ»: Στον αέρα βρίσκονται οι 30 περίπου εργαζόμενοι στην εταιρεία του Δημοσίου με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ». Στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» προβλέπεται η κατάργηση της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς να προβλέπεται τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, με πιθανότερο το ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο.

ΡΟΔΟΣ: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης σε συνάδελφο που χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό (Τράπεζα Πειραιώς GR 7301713880006388127373108).

ELPHO: Κινητοποίηση πραγματοποίησε στα τέλη Φλεβάρη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στα γραφεία της εταιρείας ELPHO (Ελληνική Φωτογραμμετρική ΕΠΕ). Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης, ωστόσο είχε χαρακτήρα ευρύτερης ενημέρωσης καθώς, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, «η εργοδοσία έχει δημιουργήσει ένα κάτεργο τρίμηνης διάρκειας για έργο που αφορά στο υπουργείο Οικονομικών».

ΔΕΥΑΜΒ: Υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΜΒ απέστειλαν εργατικά συνδικάτα της Μαγνησίας, ζητώντας να συζητηθεί και να πάρουν θέσεις όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Τα συνδικάτα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ με ανταποδοτικό χαρακτήρα, με κριτήριο το κέρδος, με επιχειρηματικό τρόπο και θέτουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις που είναι: Μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ. Χορήγηση δωρεάν νερού σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων. Πλήρη και ρητή απαγόρευση της διακοπής του νερού σε οικογένειες ανέργων και απλήρωτων χωρίς προϋποθέσεις.

ΜΗΧΑΝΟΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας, πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με θέματα Απολογισμός και προγραμματισμός για το 2015, οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ψήφισμα για τις διεκδικήσεις του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ