Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μυστηριώδες τριπλό φονικό στη Θάσο

Εργο επαγγελματιών εκτελεστών ήταν ο τριπλός φόνος, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλλιράχη Θάσου. Τα θύματα είναι ο Γιάννης Γκουλούσης, διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Καβάλας, ο Γιάννης Χαλκίδης, 55 ετών, υπάλληλος στην Τοπογραφική Υπηρεσία και ο 49χρονος συγγενής του Γκουλούση Κυριάκος Αθανάσας, στέλεχος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ο ψυχρός δολοφόνος, όπως τον χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής, αφού πυροβόλησε τα θύματά του με 9άρι πιστόλι, τους έδωσε στο τέλος τη χαριστική βολή.

Ο Γιάννης Γκουλούσης είχε μεταβεί στη βίλα του μαζί με τον Γ. Χαλκίδη και τον Κ. Αθανάσα. Από το βράδυ του Σαββάτου, οι τρεις άνδρες δεν έδωσαν σημεία ζωής. Τους αναζήτησαν στα κινητά τους οι συγγενείς τους κι όταν μετά τις επανειλημμένες κλήσεις δεν έλαβαν απάντηση, ειδοποίησαν τον αδελφό του Γ. Γκουλούση να μεταβεί στην εξοχική κατοικία για να δει τι συμβαίνει. Οταν αυτός τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έφθασε στην Καλλιράχη, βρήκε δολοφονημένα τα τρία άτομα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής, οι Γ. Γκουλούσης και Γ. Χαλκίδης βρίσκονταν πεσμένοι μέσα σε μια λίμνη αίματος στο μπαλκόνι του σπιτιού, όπου λίγο πριν πυροβοληθούν έπιναν καφέ με τον δολοφόνο. Ο Κυριάκος Αθανάσας βρισκόταν την ώρα του φόνου στον κήπο και όταν άκουσε τους πυροβολισμούς επιχείρησε να φύγει, αλλά ο δολοφόνος τον κυνήγησε και τον σκότωσε.

Τα αίτια του μακελειού παραμένουν άγνωστα, ενώ ερευνάται αν το τριπλό φονικό έχει σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα των θυμάτων.

Για τον εντοπισμό των αγνώστων που δολοφόνησαν τους τρεις άνδρες, η αστυνομία εξαπέλυσε από χθες τα ξημερώματα ανθρωποκυνηγητό σ' όλη τη Β. Ελλάδα. Σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς διεξάγονταν έρευνες και είχαν στηθεί μπλόκα σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ