Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι δικαστές

Τελεσίγραφο έστειλαν οι δικαστικοί λειτουργοί προς την κυβέρνηση κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που θα φτάνουν μέχρι και τις επαναλαμβανόμενες διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που έγινε το Σαββατοκύριακο, μετά από αίτημα περίπου 500 μελών, εξουσιοδότησε το ΔΣ, αν δεν υπάρξει απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη του 2001, να προχωρήσει σε «απεργιακές κινητοποιήσεις» με διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

Οι δικαστές προτείνουν την αναστολή εφαρμογής των μέτρων για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή μέχρι να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα υποδομής. Για το συνταξιοδοτικό ζητούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για επίλυση στο πλαίσιο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να αυξήσει τις οργανικές θέσεις και να εισαγάγει την πληροφορική στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ