Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ»
ΟΧΙ στις κυβερνητικές φιέστες υποκρισίας

Η «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας» δε συμμετέχει στις εκδηλώσεις των 78 χρόνων από τη θεμελίωση της πόλης και των εγκαινίων του νέου Δημαρχείου, που άρχισαν την Κυριακή και ολοκληρώνονται σήμερα. Τους λόγους για τους οποίους δεν παίρνει μέρος στην «τριήμερη φιέστα», όπως χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς τους δημότες, τους εργαζόμενους στο δήμο και τους εκπροσώπους των Μικρασιατών, στην οποία συγκεκριμένα σημειώνει:

  • Τις εκδηλώσεις δεν τις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μόνος του ο δήμαρχος.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο πήγε έτοιμη η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η λίστα ομιλητών, για να αποφασίσει μόνο το κόστος των εκδηλώσεων, δηλαδή τα 20.000.000 δρχ. για τρεις μέρες.
  • Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι τους οποίους ο δήμαρχος αποφάσισε ξαφνικά να βραβεύσει ειδοποιήθηκαν μόνο δύο μέρες πριν τις εκδηλώσεις.
  • Δεν μπορεί να διοργανώνονται εκδηλώσεις για να εξελίσσονται σε κυβερνητική πασαρέλα. Η Β. Παπανδρέου είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην ΤΑ, γιατί υπ' ευθύνη της συνεχίζεται η παρακράτηση των εσόδων της ΤΑ που σήμερα ξεπερνούν τα 1,5 τρισ. δραχμές. Μαζί με τον Κ. Λαλιώτη και την υπόλοιπη κυβέρνηση οφείλουν στο Δήμο Νίκαιας 15 δισ. δραχμές που λείπουν από τους δημότες, λείπουν από έργα.
  • Είναι υποκρισία να θέλει κάποιος με δική του απόφαση να βραβεύσει αιρετούς δημάρχους για την προσφορά τους στην πόλη και μάλιστα ακόμα και την επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Βέρα Νικολαΐδου, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι όχι μόνο την έστειλε στα δικαστήρια, αλλά μέχρι και σήμερα επιβαρύνει το δήμο με δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια. Παρά την πανηγυρική αθώωσή της δεν είχε την ευθιξία στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναγνωρίσει το λάθος του, με αποτέλεσμα ο Δήμος να συνεχίσει να χάνει έσοδα.
  • Είναι μεγαλύτερη ακόμα υποκρισία να ξοδεύονται 20 εκατ. δραχμές από τα χρήματα των δημοτών για φιέστες 3 ημερών, όταν στην πόλη μας, πριν 3 μέρες, πέθανε ηλικιωμένη στον καταυλισμό των προσφύγων, γιατί δεν είχε να πληρώσει τη ΔΕΗ.
  • Η μεγαλύτερη τιμή για τους πρόσφυγες της πόλης μας 1ης, 2ης και 3ης γενιάς, για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους ήρωες του Μπλόκου είναι όχι μόνο να τους θυμόμαστε, αλλά να παλεύουμε για την προσφυγική αποκατάστασή τους, να αποκαλύπτουμε το ποιοι προκάλεσαν αυτή την καταστροφή, να παλεύουμε σήμερα στην πράξη για την ειρήνη στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε το προσφυγικό στοιχείο και τους κατοίκους της πόλης μας παλεύοντας για να μη χαθούν, αλλά να αναπτυχθούν παραπέρα οι κατακτήσεις των εργαζόμενων που σήμερα με το Ασφαλιστικό κινδυνεύουν. Να παλεύουμε ενάντια στον «τρομονόμο» και για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, να λειτουργούμε δημοκρατικά και με διαφάνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και όχι με τη γνωστή αλαζονεία του δημάρχου και μελών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ετσι τιμάμε, δε λησμονούμε, αγωνιζόμαστε και δε συμμετέχουμε στις ρωμαϊκές φιέστες υποκρισίας» καταλήγει η «Δημοκρατική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ