Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στηρίζει το συλλαλητήριο της νεολαίας το Σάββατο στην Πορτογαλία

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή της στο συλλαλητήριο των νέων εργαζομένων που οργανώνει η Γραμματεία Νέων της CGTP-In Πορτογαλίας, στις 28 Μάρτη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που έχουν ως θύματα την εργατική τάξη και τη νεολαία της, προκειμένου να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα οι νέοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν ανεργία που αγγίζει επίσημα το 60% στους νέους, μισθούς που για τους νέους εργαζόμενους είναι με νόμο χαμηλότεροι από τον βασικό μισθό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας, ή ακόμη και μέσω προγραμμάτων μαθητείας δουλεύουμε σχεδόν δωρεάν, δήθεν για να αποκτήσουμε εργασιακή εμπειρία.

Ταυτόχρονα, παρά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ είναι συνέχεια των προηγούμενων συμφωνιών, που σκοπό έχουν τους χαμηλούς μισθούς, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και την κατάργηση των τελευταίων ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Οι νέοι σήμερα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από δήθεν σωτήρες. Ο μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων τους είναι η οργάνωσή τους στα σωματεία, σε αντιπαράθεση με τη λογική της "ταξικής συνεργασίας" του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η οργάνωση της ταξικής πάλης με την υπόλοιπη εργατική τάξη, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ, στον αγώνα για μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ