Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΠΕΙΣ
Συντριβή αεροσκάφους με 150 επιβαίνοντες

Συντριβή αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της εταιρείας «Germanwings» (θυγατρική της γερμανικής «Lufthansa», που συγκαταλέγεται στις εταιρείες χαμηλού κόστους) με 150 επιβαίνοντες (144 επιβάτες, πολλοί από αυτούς Γερμανοί και 6 μέλη πληρώματος) σημειώθηκε χτες το πρωί, στη νότια Γαλλία, στις Αλπεις. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ στην πτήση 4u 9525 και τα ίχνη του χάθηκαν στις 09.39 (τοπική ώρα) στη νότια Γαλλία, υπολογίζεται 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για εύρεση των πρώτων συντριμμιών, κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τη Νίκαια και για μια δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ υπολογίζεται ότι έπεσε σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και η πτώση, από τη στιγμή που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ήταν πολύ γρήγορη. Ενδεικτική είναι και η δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, που τόνισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για τις οικογένειες των θυμάτων».

Επίσης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχουν επιζώντες».

Τα αίτια της συντριβής φυσικά ερευνώνται και δηλώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Η συγκεκριμένη εταιρεία διέθετε στόλο με αρκετά παλιά αεροσκάφη (και 24 χρόνων, όπως αυτό που κατέπεσε) και λειτουργούσε με έδρα την Κολωνία από το 2002, ενώ από το 2009 εξαγοράστηκε από τη «Lufthansa».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ