Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Καλούμε σε αγώνα με όλο το λαό

Η Συμέλα Τεμερτζίδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στο «Γ. Παπανικολάου» και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Η πολιτική των συγκυβερνήσεων χτες αλλά και σήμερα είναι στην ίδια κατεύθυνση. Υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ και ορίζουν: Καμία πρόσληψη, αλλαγή εργασιακών σχέσεων (εργολάβοι, μερική απασχόληση, επικουρικοί), νοσοκομείο - επιχείρηση, που πρέπει να πληρώνουν οι άρρωστοι για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι υγειονομικοί αλλά και οι ασθενείς δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από νέους "σωτήρες" αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Τα "δικά τους χέρια" έχουν δεσμεύσεις σε συμφωνίες με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, για νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες μόνο σε όσους έχουν χρήματα.

Αφού οδήγησαν το νοσοκομείο σε διάλυση, αφού απαξίωσαν τη λειτουργία του, προσπαθούν να πείσουν ότι η μόνη λύση είναι οι συγχωνεύσεις και ο περιορισμός των υπηρεσιών που παρέχονται, αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Καλούμε τους συναδέλφους σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους άνεργους και ανασφάλιστους να απαιτήσουμε νοσοκομείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Αμεση χρηματοδότηση, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για μόνιμες ανάγκες, καμία συγχώνευση, κανένας περιορισμός στις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, να επαναλειτουργήσουν τώρα όσες κλινικές έκλεισαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ