Τρίτη 31 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στήριγμα των κυβερνητικών επιλογών

Την έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε η «λίστα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε το κομματικό όργανο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, παρουσίασε διεξοδικά τις κυβερνητικές προτάσεις, εστιάζοντας στο ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και υποστηρίζοντας ότι εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα. Ολα αυτά την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που γίνονται γνωστά απ' την περιβόητη λίστα έχουν σαφή αντιλαϊκό χαρακτήρα και περιεχόμενο...

Η ΠΓ ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και απογειώνοντας την υποκρισία επέστησε την προσοχή στον Αλ. Τσίπρα να μην παραβιαστούν οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» για παραπέρα μειώσεις μισθών και συντάξεων, που έχουν ήδη υποστεί σφαγιασμό.

Για την επιβεβαίωση της προσήλωσής τους στη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών, όσο οδυνηρών κι αν είναι για το λαό, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή τα στελέχη που πρόσκεινται στη λεγόμενη «ΔΕΞΑΡΕΝ», τη «δεξιά» πτέρυγα της πλειοψηφούσας στον ΣΥΡΙΖΑ τάσης της «Αριστερής Ενότητας». Στη σύσκεψη λέγεται πως πήραν μέρος και τα στελέχη της «Πλατφόρμας 2010» (Δούρου, Πουλάκης κ.ά.), κάτι που αναζωπυρώνει φήμες για σύμπηξή τους σε μία τάση που θα στηρίζει αποφασιστικά τις κυβερνητικές επιλογές, πιο συγκεκριμένα τις επιλογές του Αλ. Τσίπρα και του στενού του επιτελείου.

Οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που διατρέχουν όλες τις τάσεις του, αφενός σχετίζονται με τις οξυνόμενες ενδοαστικές αντιθέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί πλέον να διαχειριστεί από το πόστο της αστικής διακυβέρνησης. Αφετέρου οι διεργασίες αυτές στο ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται καθώς ενισχύεται η ανάγκη να λειτουργήσει ο κομματικός μηχανισμός ως πυλώνας στήριξης της κυβέρνησης και της πολιτικής της, αναπτύσσοντας συγχρόνως ικανότητα χειραγώγησης και ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ