Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανθιστάμενη συνείδηση

Την αντίθεσή τους στην κεντρική πρόταση των πέντε για την ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών έχουν εκφράσει -εκτός απ' το ΚΚΕ- φορείς και προσωπικότητες.

Θυμίζουμε τη δημόσια τοποθέτηση του καθηγητή Νίκου Παρασκευόπουλου και προέδρου του ΚΕΘΕΑ ότι διαφωνεί πλήρως με την ελεγχόμενη χορήγηση. (Μάλιστα στην παρουσίαση της πρότασης νόμου, η Μ. Δαμανάκη είχε μιλήσει για τη συμβολή του Ν. Παρασκευόπουλου στη διαμόρφωση της πρότασης).

Ομως, πολλοί επιλέγουν να παρουσιάσουν ως μοναδικό «αντίπαλο» της πρότασης των «πέντε» το ΚΚΕ ή παρουσιάζουν τη θέση του ΚΚΕ, ως απορρέουσα από την αντιπαράθεσή του με το ΣΥΝ.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν αφορά μόνο στην ιδεολογική και στην πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αφορά στη νεολαία όλης της χώρας και, ιδιαίτερα, αν θα βρίσκονται οι νέοι στο προσκήνιο ή στο περιθώριο. Ειδικότερα, το ΚΚΕ δέχεται τώρα την κριτική αυτή διότι εκφράζει σε πολιτικό επίπεδο την «ανθιστάμενη συνείδηση της κοινωνίας», όπως έλεγε χαρακτηριστικά διακεκριμένος νομικός στη στήλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ