Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Γένοβα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Αναφορικά με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο Γκέτεμποργκ και ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται να γίνουν στη Γένοβα, με αφορμή τη σύνοδο των G8, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εξελίξεις στο Γκέτεμποργκ, όπου οι μεγάλες διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων γνώρισαν την ωμή βία και την καταστολή των κρατικών μηχανισμών της πλουτοκρατίας, και ιδιαίτερα οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, που τείνουν να πάρουν δραματικό χαρακτήρα, επιβάλλουν να δοθεί αντάξια απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα από τους εργαζόμενους όλων των χωρών της Ευρώπης, σε αντίθεση και με την πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Αυτή η απάντηση, που πρέπει να δυναμώσει σε κάθε χώρα χωριστά, είναι αναγκαίο να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Γένοβα (20 - 22 Ιούλη 2001). Υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης και της μεσαίας αγροτιάς, καθώς και άλλες μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων και των ΕΒΕ, οι οικονομικοί μετανάστες, οι γυναίκες, η νεολαία, πρέπει να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό τους "παρών".

Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ, μετά και τη μαζική παρουσία των κομμουνιστών στη Γενεύη, όπου διαδήλωσαν μαζί με άλλους αγωνιστές του ΠΑΜΕ, θα δυναμώσει τις μέχρι τώρα προσπάθειές του. Καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή στις τοπικές οργανώσεις του Κόμματος, απ' όπου και θα παρέχονται και όλες οι σχετικές πληροφορίες μετακίνησης.

Η πάλη κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ