Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γελούσαν στο δικαστήριο με τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του Ρέππα

Αναβλήθηκε για μια βδομάδα η συζήτηση στο ΣτΕ για τις προσφυγές των «κομμένων» ραδιοφωνικών σταθμών

Με αστεία επιχειρήματα και διάφορα τεχνάσματα οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα, προσπάθησαν χτες να αναβάλλουν ή και να μεταθέσουν τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις προσφυγές που κατέθεσαν οι «κομμένοι» ραδιοσταθμοί. Τελικά, πέτυχαν αναβολή, για μια βδομάδα της συζήτησης και επομένως οι προσφυγές θα συζητηθούν την επόμενη Τρίτη, στις 27 του Ιούνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία στο Δ' Τμήμα του ΣτΕ (υπό επταμελή σύνθεση) ο δικηγόρος του αεροδρομίου των Σπάτων Κ. Δρούγκας, ζήτησε την αναβολή των υποθέσεων, προκειμένου να ασκήσει παρέμβαση στην υπόθεση. Γι' αυτή την καθυστέρηση, να ασκήσει το ένδικο μέσο της παρέμβασης υπέρ του αεροδρομίου των Σπάτων, ο δικηγόρος του νέου αεροδρομίου και σύμβουλος του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα, δικαιολογήθηκε ότι δε γνώριζε για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί και το πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες πριν δύο μέρες!

Φυσικά, η πρώτη αντίδραση των δεκάδων δικηγόρων των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν να ξεσπάσουν στα γέλια, ενώ στη συνέχεια αντέδρασαν έντονα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου τους, και όπως τόνισαν στο δικαστήριο, οι ισχυρισμοί του Κ. Δρούγκα δεν μπορεί να ευσταθούν, επειδή ο ίδιος είναι και νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Τύπου. Οι δικηγόροι των ραδιοφωνικών σταθμών στηλίτευσαν τη συμπεριφορά του Κ. Δρούγκα, επισημαίνοντας ότι ζητάει παρέμβαση με άλλο προσωπείο, αυτού του εκπροσώπου του αεροδρομίου των Σπάτων.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε και ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Τύπου, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να προσκομίσει νέα έγγραφα και στοιχεία, καθώς και έκθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το θέμα των παρεμβολών στα ραδιοβοηθήματα του νέου αεροδρομίου.

Τελικά, το δικαστήριο μετά από μαραθώνια συζήτηση έδωσε προθεσμία μιας βδομάδας για να κάνει την παρέμβαση ο δικηγόρος Κ. Δρούγκας και να προσκομίσει τα νέα στοιχεία ο νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Τύπου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως έχει γράψει ο «Ρ» το περασμένο Σάββατο, οι εισηγητές Δ. Γκρατσίας και Ηρ. Τσακόπουλος, θα εισηγηθούν να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των ραδιοσταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ