Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Νέα ΣΧΕΔΙΑ ΦΩΤΙΑ για «μεγάλη Αλβανία»!

Ολες οι εξελίξεις στη γειτονική ΠΓΔΜ συναινούν πως ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν ετοιμάσει τα πιο επικίνδυνα σχέδια για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Οι συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων στην Οχρίδα οδηγούνται σε αδιέξοδο, ενώ οι ΝΑΤΟικοί μόνιμοι αντιπρόσωποι στις Βρυξέλλες περιμένουν για να αποφασίσουν ανάλογα, το είδος της στρατιωτικής επέμβασης.

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα στον ηλεκτρονικό κόμβο του «Βάλκαν Ρεπόρτ» επιστολή από τις 2 Απρίλη δύο πρώην διπλωματικών αξιωματούχων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Χ. Σολάνα. Οι Αλβανοί διπλωματικοί αξιωματούχοι ζητούν από τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη γενικότερη «διευθέτηση» του αλβανικού ζητήματος, με αλλαγές στο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής στην κατεύθυνση της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας»...

Μετά από όλα αυτά, πώς να μη δυναμώνουν οι λαϊκές εκδηλώσεις αντίστασης και καταδίκης της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και των επιθετικών σχεδίων του ΝΑΤΟ; Εξορμήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ