Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις

Την ανησυχία τους για τη νέα επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βαλκανική μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και την αναμενόμενη επέμβαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Ενάντια στον Πόλεμο που κλιμακώνεται επικίνδυνα στην περιοχή μας.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας σε σύσκεψή τους το βράδυ της Δευτέρας στο ΕΚΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της παραμονής του ΝΑΤΟικού στόλου στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 αυτού του μήνα, καθώς και στις 7 και 8 Ιουλίου. Σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας αναμένεται να ανακοινώσουν τις ακριβείς ημερομηνίες και τις ώρες πραγματοποίησης των συλλαλητηρίων στο λιμάνι της πόλης.

Οπως τόνισε στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης, η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στη γειτονική μας χώρα θυμίζει το ανάλογο σενάριο που παίχτηκε στο Κόσσοβο με τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟικών και της ΕΕ και την κυβέρνηση της χώρας μας να επικαλείται και πάλι το ενδιαφέρον της για την ειρήνη, προκειμένου να δικαιολογήσει στρατιωτικές επεμβάσεις και εμπλοκή της Ελλάδας. Πρότεινε να υπάρξει σειρά ενεργειών εκ μέρους των φορέων που αγωνίζονται για την ειρήνη ώστε να υπάρξει συντονισμός της αντιπολεμικής δράσης και συστράτευση με όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό φορέων και φιλειρηνικών πολιτών.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιηθούν παρόμοιες συσκέψεις χωριστά από κάθε φορέα που συμμετέχει στην Πρωτοβουλία, με σκοπό την αφύπνιση των πολιτών. Οπως σημείωσε ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης, το θέμα της συμμετοχής στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΕΚΘ, με προοπτική την ενεργό συστράτευση του Κέντρου με τις φιλειρηνικές εκδηλώσεις του λαού μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Στέλιος Βαλανάς, δικηγόρος, μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, ο Κώστας Δρούτσας, εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών, πρόεδρος του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ο Νίκος Ζώκας, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, ο Μιχάλης Λιάκος, γιατρός, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής, ο Φ. Γεωργιάδης, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Πολιτικής Κίνησης «Αριστερά», της Πρωτοβουλίας «ΓΕΝΟΒΑ», καθώς και άλλων Κινήσεων Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ