Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πυροβολισμοί και νεκροί στο δικαστήριο του Μιλάνου

ΜΙΛΑΝΟ.--

Ως επιχειρηματία που επρόκειτο να δικαστεί για «δόλια χρεοκοπία» παρουσίασαν τα ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ τον ένοπλο που άρχισε να πυροβολεί μέσα στο δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνου, στην καρδιά της πόλης, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων. Ο δράστης φέρεται να είναι ο Κλάουντιο Τζιαρντιέλο, ο οποίος λέγεται ότι κατάφερε να μπει στο δικαστήριο, μεταφέροντας όπλο μέσα στο σακάκι του και ότι άρχισε να πυροβολεί όταν ο συνήγορος υπεράσπισής του δήλωσε ότι δε θα συνέχιζε να τον εκπροσωπεί.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνεται ένας δικαστής και δύο δικηγόροι, ενώ το τέταρτο άτομο φέρεται να έπαθε καρδιακή ανακοπή στη διάρκεια του επεισοδίου. Ενας ακόμα άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της περιοχής.

Το πρακτορείο «Ansa» μετέδωσε ότι ένας ανιχνευτής μετάλλων στο κτίριο έσπασε το πρωί της Πέμπτης. Ο Τζιαρντέλο αρχικά διέφυγε, στη συνέχεια όμως εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη.

Το περιστατικό έδωσε «τροφή» σε συζητήσεις για την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας και της τήρησης της τάξης σε δημόσιους χώρους και μέρη όπως τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ