Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Συρο-παλαιστινιακή συμφωνία για «στρατιωτική λύση» στο Γιαρμούκ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ-ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως κατέληξαν σε συμφωνία με Σύρους αξιωματούχους προκειμένου να δοθεί, όπως σημείωσαν, «στρατιωτική λύση» στην είσοδο τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα» στον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αποκεφαλισμούς, εκτελέσεις αμάχων, ακόμη και παιδιών.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εργασίας και στέλεχος της ΕΕ του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Αχμαντ Ματζνταλάνι, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης», σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης των τζιχαντιστών τρομοκρατών από τον καταυλισμό Γιαρμούκ με τις συριακές αρχές και πως, σε κάθε περίπτωση, ό,τι γίνει θα γίνει κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των δύο πλευρών. «Η στρατιωτική λύση είναι η μόνη για να αναγκαστούν να βγουν από τον καταυλισμό οι τρομοκράτες», σημείωσε ο Ματζνταλάνι, προσθέτοντας πως έχει εξασφαλίσει τις διαβεβαιώσεις των συριακών αρχών πως θα παράσχουν ασφαλή διάδρομο και καταφύγιο σε όλους όσοι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θελήσουν να εξέλθουν.

Το ίδιο 24ωρο, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) έκανε έκκληση για την άμεση χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους χιλιάδες Παλαιστινίους πρόσφυγες του Γιαρμούκ, τονίζοντας ότι αφορά περίπου 18.000 άτομα που παραμένουν εντός του καταυλισμού υποφέροντας από σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Μάλιστα, η ΔΕΕΣ έκανε έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές να επιτρέψουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή αλλά και την ασφαλή έξοδο όσων θέλουν να απομακρυνθούν.

Νωρίτερα χτες, δύο καναδικά αεροσκάφη συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, μαζί με άλλα οκτώ συμμαχικά αεροπλάνα, εκ των οποίων τα έξι αμερικανικά.

Τέλος, στο Ιράκ αξιωματούχοι της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση της Σουηδίας να στείλει 35 Σουηδούς στρατιώτες στη Βαγδάτη προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Πριν την εξέλιξη, οι Σουηδοί υπουργοί Εξωτερικών, Μάργκοτ Βάλστρομ, και Αμυνας, Πέτερ Χούλτκβιστ, σε κοινό άρθρο τους σε μεγάλη σουηδική εφημερίδα, είχαν υποστηρίξει την αποστολή Σουηδών στρατιωτών στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι «η συνεργασία κατά της τρομοκρατίας είναι το κλειδί της επιτυχίας και η Σουηδία θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις κοινές προσπάθειες». Μάλιστα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι 32 να γίνουν 120 στρατιώτες «εάν χρειαστεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα επικίνδυνα περιστατικά μεταξύ ρωσικών μαχητικών και αμερικανικών drones (2023-08-09 00:00:00.0)
Ψάχνουν τρόπους «επιτάχυνσης» της ιμπεριαλιστικής επέμβασης (2016-07-21 00:00:00.0)
Βασάνισαν και αποκεφάλισαν τον διευθυντή ανασκαφών στην Παλμύρα (2015-08-20 00:00:00.0)
Επιθέσεις τζιχαντιστών σε Δαμασκό και Βαγδάτη (2015-05-05 00:00:00.0)
Ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη μεθόριο με τη Συρία (2015-04-28 00:00:00.0)
Σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα (2014-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ