Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση εξωραϊσμού του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

Καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στις ενέργειες που στρώνουν έδαφος για τον εξωραϊσμό της
Καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στις ενέργειες που στρώνουν έδαφος για τον εξωραϊσμό της
Συνεχίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης παρεμβάσεις που συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του ναζιστικού, εγκληματικού χαρακτήρα του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της δίκης που ξεκινάει σε τρεις μέρες.

Χτες, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, επαναφέροντας την επικίνδυνη θέση ότι οι κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις θα πρέπει να εξαρτώνται από την παρουσία των χρυσαγιτών βουλευτών, ανέφερε: «Σε κρίσιμες συνεδριάσεις και ζητήματα της Βουλής θα πρέπει να χορηγείται άδεια σε κρατούμενους βουλευτές, προκειμένου να παρίστανται».

Η εν λόγω αναφορά, ουσιαστικά, ήταν η απάντηση του Ν. Παρασκευόπουλου στο χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγό, ο οποίος λίγο πριν από το βήμα της Βουλής είχε ζητήσει «παρέμβαση του υπουργού», γιατί, όπως είπε, «η μεγαλύτερη καταπάτηση νόμου γίνεται μέσα στο κοινοβούλιο», αφού δε δόθηκε άδεια στους τρεις προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές «να παραστούν και να πουν τις απόψεις τους». Στη συνέχεια, με τον «αέρα» που του έδωσε η απάντηση του υπουργού, ο Λαγός επιδόθηκε και σε εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα εξαπολύοντας επίθεση στους αγώνες του ΚΚΕ και του λαού...

Ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, απόγονοι των ταγματασφαλιτών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, από το βήμα της Βουλής σημείωσε σχετικά: «Σε δύο μέρες είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, από την ίδια της την ιδεολογία. Χωρίζει τους ανθρώπους σε άριους και κατώτερους, ανάλογα με τα χρώματα, τη θρησκεία, με τον πολιτισμό και που έχει στόχο -μην κοιτάτε τώρα που δεν τολμάνε να τα πούνε, όταν είναι αλλού τα λένε- να αφανίσει οτιδήποτε είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν και να εδραιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων όπως την ονειρευόταν ο ίδιος ο Χίτλερ, που τον είχαν ευαγγέλιο και δεν έχουν το θάρρος τώρα να το υπερασπιστούν. Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε εγκλήματα και καθοδηγούσε εγκλήματα». Στο σημείο αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα από την εγκληματική δράση της ΧΑ, όπως οι φόνοι, «οι ασκήσεις με μαχαίρια» σε βάρος μεταναστών, των εργατών στο Πέραμα, όπου πρωτοστατούσαν και βουλευτές της ΧΑ.

«Τώρα», τόνισε, «μπροστά στη δίκη τα στρίβουν και προσπαθούν να παραστήσουν τις αθώες περιστερές».

Απαντώντας στην αντιΚΚΕ επίθεση της ΧΑ τόνισε: «Οταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εμείς πολεμάγαμε τους Γερμανούς, αυτών οι πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Βασικό τους σύνθημα ήταν "δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες". Τι ήταν οι ταγματασφαλίτες; Δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Είναι πολιτικοί απόγονοι των κουκουλοφόρων της εποχής. Αυτοί φορούσαν κουκούλα. Κανένας λαϊκός αγωνιστής δε φόρεσε ποτέ και στα εκτελεστικά αποσπάσματα ούτε τα μάτια δέχονταν να τους κλείσουν. Οι χρυσαυγίτες είναι απόγονοι της χούντας. Αυτοί δεν κάνανε πογκρόμ κατά των μεταναστών, κατά εργατών, δεν είχαν δουλεμπορικό γραφείο που λέγανε διώξτε τους ξένους και πάρτε τους Ελληνες με 16 ευρώ μεροκάματο; Ολοι αυτοί, λοιπόν, μέσα σε αυτό το κλίμα τολμούν να κρίνουν τους κομμουνιστές και τους αγώνες του λαού μας. Η θέση τους είναι εκεί που τους ταιριάζει. Στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας».

Ετοιμάζουν στασίδι για τη ΧΑ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Την ίδια ώρα, το «δικαίωμα» της ΧΑ να χύνει το ναζιστικό της δηλητήριο και μέσα από την κρατική ραδιοτηλεόραση υπερασπίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΡΤ.

Ο εισηγητής της ΧΑ Γ. Λαγός αξίωσε «ισότιμη προβολή» του ναζιστικού μορφώματος από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο υπουργός έσπευσε να αποδώσει δίκιο στο αίτημα των χρυσαυγιτών λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να εξασφαλίζει την ισονομία όλων. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν εμένα μου είναι απεχθείς κάποιες ιδέες».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε: «Μιλάμε για μια ιδεολογία ναζιστική, ρατσιστική, που γεννάει το έγκλημα. Στις γενικές αρχές περιεχομένου του νόμου που φέρνετε λέτε ότι πρέπει οι εκπομπές της ΕΡΤ να είναι ενάντια στη ρατσιστική βία, να είναι υπέρ της προστασίας των μειονοτήτων και της διαφορετικότητας. Αυτές οι γενικές αρχές δε συνάδουν με τον πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Ενα λόγο μισαλλόδοξο, ρατσιστικό, ναζιστικό που δεν έχει θέση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη δύο χρυσαυγιτών, μετατράπηκε σε χρηματική η ποινή τους (2024-09-13 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η φονική ενέδρα στους Αιγύπτιους ψαράδες (2023-05-16 00:00:00.0)
Θέατρο, υπονοούμενα και ασυναρτησίες στην απολογία Πατέλη... (2019-07-18 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων (2019-06-19 00:00:00.0)
Στάση ευθύνης η καταδίκη δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εγκληματικής - ναζιστικής ΧΑ (2018-06-12 00:00:00.0)
Κινήσεις που εξωραΐζουν το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής (2015-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ