Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πάρε-δώσε» με τις ΗΠΑ και στην Αθήνα

Συνεχίζοντας τα «πάρε-δώσε» της συγκυβέρνησης με τους Αμερικανούς σε όλα τα επίπεδα, ο υφυπουργός Αμυνας Ν. Τόσκας συναντήθηκε χτες με τον αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικο-στρατιωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ. Τσάπμαν. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γγ του υπουργείου Αμυνας, Γ. Ταφύλλης.

Οπως ανακοινώθηκε, «η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και αφορούσε θέματα γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και βελτίωσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση... «κοινωνικής σωτηρίας - πρώτη φορά Αριστερά» επιδεικνύει αξιομνημόνευτη πρεμούρα, εφόσον είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζονται για Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, με αφορμή τους τζιχαντιστές, εντείνει τις συνεκπαιδεύσεις με τις αμερικανικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ μόλις πρόσφατα έδωσε παραγγελία ύψους μισού δισ. δολαρίων (για τις «ανάγκες του ΝΑΤΟ», όπως έσπευσε η ίδια να υπογραμμίσει) σε αμερικανικό μονοπώλιο της αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ