Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Τρομοκρατία και μεταναστευτικό από τη σκοπιά των «αξιών» του κεφαλαίου

«Τρομοκρατία», «ριζοσπαστικοποίηση» και μετανάστευση ήταν ανάμεσα στα θέματα που εξέτασε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, χτες στο Λουξεμβούργο, με το επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα περιεχόμενο που το ευρωενωσιακό κεφάλαιο δίνει στα τέτοια ζητήματα και βασικό άξονα την προάσπιση των «αξιών» του κεφαλαίου.

Οι συμμετέχοντες υπουργοί (την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Χουντής) συζήτησαν την πρόοδο υλοποίησης της «κοινής δήλωσης» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που έκαναν οι αρχηγοί των κρατών - μελών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του Φλεβάρη. Παραπέρα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, «η συζήτηση επικεντρώθηκε στη ριζοσπαστικοποίηση και την προστασία των θεμελιωδών αξιών», όπως ορίζονται στη λυκοσυμμαχία...

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, και την ώρα που στην ΕΕ ετοιμάζουν ακόμα αυστηρότερους ελέγχους και περιπολίες στα σύνορα, κάτι που οδηγεί νομοτελειακά σε νέες εκατόμβες νεκρών και θαλασσοπνιγμένων, οι υπουργοί στη χτεσινή συνεδρίαση, σε ένα όργιο υποκρισίας, «χαιρέτισαν την αυξημένη αποφασιστικότητα (σ.σ: της ΕΕ) να ενεργήσει για τη μετανάστευση, ιδίως όσον αφορά τρεις βασικούς τομείς: Την ενίσχυση της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, την ενίσχυση της δράσης της ΕΕ για τη διάσωση ζωών στη θάλασσα, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ