Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μη γίνει καμία δέσμευση

Σε δήλωσή του, για την υποχρεωτική δέσμευση της ρευστότητας και καταθέσεων των δήμων και των περιφερειών, ο Βαγγέλης Μπούτας, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Είναι γνωστό πως τα ταμειακά αυτά διαθέσιμα προορίζονται για μικρά και μεγάλα έργα ή για την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών του λαού (λειτουργία παιδικών σταθμών, δομές πολιτισμού, αθλητισμού κ.λπ). Αδυνατούν, επομένως, οι δήμοι και οι περιφέρειες να υλοποιήσουν το τεχνικό τους πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, η μισθοδοσία καλύπτεται μόνο για το επόμενο 15ήμερο, αφού από την υποχρεωτική δέσμευση εξαιρούνται μόνο τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Μετά το δεκαπενθήμερο άραγε τι ακολουθεί; Μήπως η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και η ανταποδοτικότητα των λειτουργιών των δήμων; Μήπως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών;

Καλούμε τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο να μην επιτρέψουν να προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών τους, αλλά να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ