Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες

Εκδικάστηκαν χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 62 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής εναντίον της «Telestet», ζητώντας να σταματήσει η λειτουργία τριών κεραιών της σε πολυκατοικία της οδού Αιτωλίας 56β, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από δύο σχολεία, ένα παιδικό σταθμό και ένα γηροκομείο.

Ο μάρτυρας της εταιρίας, Δημ. Σταματούχος, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη λειτουργία των κεραιών γιατί δεν είναι δίπλα σε σχολεία ή νοσοκομεία. Αντίθετα, ο μάρτυρας των κατοίκων, Στ. Ελευθεριάδης (γιατρός που ειδικεύεται στον καρκίνο), τόνισε ότι «σε όλες τις προηγμένες χώρες πρέπει η απόσταση των κεραιών από σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς να είναι μεγαλύτερη από 100 μέτρα, σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος καρκίνου, λευχαιμίας, τερατογενέσεων και αποβολών».

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του. Μέχρι τότε ισχύει προσωρινή διαταγή, βάσει της οποίας απαγορεύεται να τεθούν σε λειτουργία οι κεραίες της «Telestet».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ