Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για το Ολυμπιακό Χωριό

Επίσκεψη Σάμαρανκ στην «Αθήνα 2004»

Μπορεί στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» σε ειδική τελετή να υπογράφονταν οι συμβάσεις για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού μεταξύ των εκπροσώπων των αναδόχων κατασκευαστικών εταιριών και της ηγεσίας της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», λίγο νωρίτερα όμως, σε συνέντευξη Τύπου, στελέχη του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) κατήγγειλαν το συγκεκριμένο διαγωνισμό ως «φωτογραφικό».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 125 δισ. δρχ., θα γίνει στην περιοχή Λεκάνες Αχαρνών και θα παραδοθεί στις 30 Νοέμβρη 2003. Οι ανάδοχες κοινοπραξίες των τεσσάρων εργολαβιών του οικιστικού τμήματος του έργου είναι οι εξής:

  • Εργολαβία Α - 555 κατοικίες (24,1 δισ. δρχ.) Ελληνική Τεχνοδομική, ΑΛΤΕ, ΓΕΚΑΤ.
  • Εργολαβία Β - 600 κατοικίες (25,35 δισ. δρχ.) Μηχανική, Τεχνική Ολυμπιακή, Θεμελιοδομή.
  • Εργολαβία Γ - 602 κατοικίες (25,5 δισ. δρχ.) ΑΤΤΙΚΑΤ, Σιγάλας, Προοδευτική.
  • Εργολαβία Δ - 535 κατοικίες (23,2 δισ. δρχ.) ΑΒΑΞ, ΒΙΟΤΕΡ, ΓΕΚ.

Να σημειώσουμε ότι ο ΣΑΤΕ, εκτός από τις χτεσινές καταγγελίες, με έγγραφό του προς το ΔΣ της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον ΟΕΚ, έχει καταγγείλει τη δημοπράτηση του έργου «ως διαδικασία συγκαλυμμένης απ' ευθείας ανάθεσης». Κι αυτό γιατί, όπως έλεγε ο ΣΑΤΕ, «η δημοπράτηση του έργου σε τέσσερα τμήματα που είναι όλα ανώτερα των 23 δισ. δρχ. αποκλείει τις εταιρίες Ζ` τάξης». Ακόμα, ο Σύνδεσμος είχε καταγγείλει ότι «στο διαγωνισμό υπήρχαν "φωτογραφικοί" όροι», που ευνοούν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Επίσκεψη Σάμαρανκ

Επίσκεψη στα γραφεία της «Αθήνα 2004» πραγματοποίησε χτες ο απερχόμενος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χ. Α. Σάμαρανκ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή έναρξης και τις εκδηλώσεις για την 41η Σύνοδο της Ολυμπιακής Ακαδημίας που γίνεται στην Πνύκα και την Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, συνοδευόμενος από τον εκλεκτό του για τη διαδοχή του Βέλγο «Αθάνατο» και ελεγκτή της Αθήνας Ζακ Ρογκ, συναντήθηκε με στελέχη της εταιρίας και την πρόεδρο Γ. Αγγελοπούλου. Και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την Αθήνα, λέγοντας μάλιστα ότι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι συμμερίζονται αυτήν την εμπιστοσύνη!..

Από την πλευρά του, ο Ζακ Ρογκ ενημερώθηκε για την πρόοδο της προετοιμασίας στους τομείς: Φιλοξενία, Μεταφορές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Δημοσιογραφικά Χωριά, Ολυμπιακό Χωριό και Επιχειρησιακά Προγράμματα ανά τομέα δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ