Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι ενημέρωση να κάνουν;

Την Τρίτη, 27.1.2015, ορκίστηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προ ημερών, τη Δευτέρα 27.4.2015, συμπληρώθηκαν τρεις μήνες «κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σ' αυτό τρίμηνο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κάλεσε, ούτε δέχτηκε - παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις και σχόλια - τους διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο Υγείας για ενημέρωση. Εφερε, βέβαια, στο υπουργείο Υγείας τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα (2.4.2015), και τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Γ. Κατρούγκαλο (8.4.2015), για την «επίσπευση των διαδικασιών» για τις προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο τρίμηνο, σύμπασα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει πιάσει από ένα στασίδι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - κυρίως στα ηλεκτρονικά - αερολογώντας για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Διότι στο τρίμηνο, το μόνο που άλλαξε για τον κοσμάκη στην ώρα της ανάγκης είναι η κατάργηση των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, αφήνοντας ατόφια τα υπόλοιπα χαράτσια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι 4.500 προσλήψεις - που ο Π. Κουρουμπλής τις ήθελε για φέτος - παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να φορέσουν διπλά πατίνια, για να προλάβουν τις ελλείψεις. Με αυτά τα δεδομένα, βεβαίως, είναι λογικό να αποφεύγουν την ενημέρωση όπως ο διάολος το λιβάνι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ