Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιστολή στον Σαμαρά για διεξαγωγή συνεδρίου

Τη διεξαγωγή συνεδρίου για την «επανεκκίνηση της παράταξης» ζητούν, με επιστολή τους, προς τον πρόεδρο την ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, 15 πρώην βουλευτές και στελέχη της παράταξης, σηματοδοτώντας πιθανότατα ευρύτερες διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της και αφορούν τόσο την αλλαγή προσώπου στην ηγεσία της, όσο και την επίδειξη προς τα έξω ενός άλλου, ανανεωμένου «προφίλ», ώστε να επαναδιεκδικήσει από καλύτερες θέσεις τη διαχείριση της αστικής εξουσίας.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Βλαχογιάννης Ηλίας, Βογιατζής Παύλος, Καρυπίδης Αναστάσιος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντογιάννης Γιώργος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Νταβλούρος Αθανάσιος, Παπασιώζος Κωνσταντίνος, Πατριανάκου Φεβρωνία, Σολδάτος Θόδωρος, Τζαμτζής Ιορδάνης και Τσαβδαρίδης Λάζαρος.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η παράταξή μας τα τελευταία χρόνια έχασε το συγκριτικό της πλεονέκτημα στην κοινωνία και άσκησε πολιτικές πρακτικές αντίθετες προς την ιδεολογία της και την ιδρυτική της διακήρυξη (σ.σ.: σπόντα στη διακυβέρνηση Σαμαρά). Επειδή η χώρα (βλ. η εγχώρια αστική τάξη) έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη, επειδή πρέπει να επαναβεβαιωθεί η ταυτότητα της παράταξής μας και να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη της πλειονότητας των Ελλήνων, επειδή όλοι ζούμε από κοντά την αγωνία των συμπολιτών μας για την πορεία της πατρίδας μας, αλλά και της ιστορικής παράταξής μας, αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία, να ζητήσουμε έναν ευρύτατο διάλογο, με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που οφείλει να εκφράζει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Σε αυτήν τη βάση, σημειώνουν ότι «Η κατάληξη του διαλόγου αυτού απαιτεί και επιβάλλει διαδικασίες Συνεδρίου. Ενός Συνεδρίου ανοικτού, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει μία νέα δυναμική επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση της παράταξής μας, μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων και του Συνεδρίου», τονίζοντας εκ νέου ότι η ΝΔ «πρέπει να γίνει ξανά η μεγάλη, σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά».

Σημειωτέον, ακούγεται ότι ανάλογη διαδικασία συλλογής υπογραφών για κατάθεση αιτήματος προς διεξαγωγή συνεδρίου «τρέχει» και μέσα στους κόλπους των βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες με στόχο την αναστήλωσή της ως αστικού πυλώνα (2015-05-10 00:00:00.0)
Προς συνδιάσκεψη εν μέσω αμφισβητήσεων (2015-04-08 00:00:00.0)
Σε ρότα μετεξέλιξης με σταθερά τον ευρωμονόδρομο (2014-04-29 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η κινητικότητα στα «δεξιά της Δεξιάς» (2014-04-13 00:00:00.0)
Ξεφορτώνονται βαρίδια για το μεγάλο «ευρωπαϊκό κόμμα»; (2014-04-06 00:00:00.0)
Ξεκινάει το συνέδριο της ΝΔ (2013-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ