Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική περί «κωλοτούμπας» και «ετοιμότητα»

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα, τη στροφή και χρειάζεται το δημοψήφισμα για εσωκομματικούς λόγους, ώστε να δεσμεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Παραπέρα, αμφισβήτησε κατά πόσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, υποστηρίζοντας ότι επί τρεις μήνες, το μόνο που κάνουν είναι να ετοιμάζουν τους κομματικούς συσχετισμούς, για να ελέγξουν τους συσχετισμούς στη Βουλή και στην κυβέρνηση.

Επίσης, προέβλεψε ότι «κινδυνεύουμε τώρα να μείνουμε επί μακρόν στο μνημόνιο τρία», εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει η συμφωνία με τους «εταίρους» και να μην είναι μακριά από αυτά που είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σημειωτέον, τόνισε ότι οι παρούσες συνθήκες επιβάλλουν στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται για εκλογική ή δημοψηφισματική ετοιμότητα, αλλά για «ετοιμότητα ευθύνης».

Κατά τα λοιπά, αποφασίστηκε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να γίνει στις 5, 6 και 7 Ιούνη, ενώ η εκλογή του προέδρου του κόμματος να γίνει «από τη βάση του κινήματος», στις 14 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ