Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι εκθέσεις για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Μέχρι την Κυριακή 10/5, θα λειτουργούν στα δημαρχεία Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη 138, απέναντι από το «Παλατάκι») και Καισαριανής (Βρυούλων 125 και Κλαζομενών), οι δύο μεγάλες παράλληλες - με το δικό της υλικό η καθεμιά - εκθέσεις πρωτότυπου αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων Τέχνης, με τις οποίες άνοιξαν οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για το γιορτασμό της 70ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Στο συγκλονιστικό αρχειακό υλικό που εκτίθεται, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνονται: Χειρόγραφες εφημερίδες από τόπους εξορίας, παράνομες προκηρύξεις, ανακοινώσεις από τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και άλλων οργανώσεων της Αντίστασης. Παράνομες εφημερίδες και έντυπα, καθώς και άλλα υλικά που μαρτυρούν και φωτίζουν την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος.

Οι εκθέσεις φωτογραφίας είναι από τις συλλογές των Κ. Μπαλάφα, Σπ. Μελετζή και Ντ. Κέσελ.

Εκτίθενται, επίσης, έργα Τέχνης, εμπνευσμένα από την αντιστασιακή πάλη του λαού, των Οικονομίδη, Μεγαλίδη, Φέρτη, Σεμερτζίδη, Τάσσου, Ζ. Μακρή, Κατσικογιάννη κ.ά.

Στους χώρους υπάρχουν επίσης εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και προβάλλεται βίντεο του Τμήματος Προπαγάνδας της ΚΕ του ΚΚΕ, βασισμένο στη Διακήρυξη της ΚΕ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.30.

Και στις δύο εκθέσεις υπάρχουν ξεναγοί, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις και περιηγήσεις στην έκθεση από Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ