Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... βιώσιμο»

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

- Δεκέμβρης 2002, ρεπορτάζ στον Τύπο: «(...) Ειδικά για την Ελλάδα, στο σχέδιο έκθεσης που ενέκρινε και παρουσίασε χτες η Κομισιόν για την αξιολόγηση των εθνικών συνταξιοδοτικών συστημάτων, τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν "δρακόντεια μέτρα", για να σταθεροποιηθεί η αύξηση των δαπανών και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η συνέχιση της υγιούς λειτουργίας των συνταξιοδοτικών συστημάτων στην Ελλάδα».

- Ιούνης 2006, προτάσεις ΟΟΣΑ για την Ελλάδα: «Χρειαζόμαστε ένα σταθερό και βιώσιμο σύστημα Ασφάλισης, το οποίο δε θα πρέπει να πιέζει αρκετά τα δημοσιονομικά, δε θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα στις δαπάνες».

- Ιούλης 2010, προτάσεις της Κομισιόν: «Εξασφάλιση επαρκών εισοδημάτων στη σύνταξη και διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων».

- Σεπτέμβρης 2012, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν περιγράφει για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης: «Θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω αποδυνάμωση της επάρκειας των συντάξεων».

Γιατί αναφέρουμε τα παραπάνω; Γιατί πάνω στη λογική της δημοσιονομικής βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, που ανέφερε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάτησαν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που οδήγησαν στη μείωση των συντάξεων τα τελευταία χρόνια, ακόμα και κατά 50% και στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Γι' αυτά χαίρεται η κυβέρνηση; Τέτοια ετοιμάζει για το λαό;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά «περαιτέρω βήματα για την αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης» (2015-05-13 00:00:00.0)
Συρτάρια γεμάτα νέες ανατροπές (2012-06-24 00:00:00.0)
Κοστίζουν υπερβολικά οι συνταξιούχοι (2005-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ