Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Δικαστική απαγόρευση της απεργίας

Η διοίκηση εκβιάζει με απολύσεις όσους απεργήσουν

Τα δικαστήρια και τον εκβιασμό της απόλυσης επιστράτευσε η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), προκειμένου αυτή τη φορά να ανακόψει τον αγώνα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που είχαν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μονιμοποίηση και βελτίωση των αποδοχών τους.

Ετσι, σε αντίθεση με την 24ωρη απεργία των τεχνικών, που κρίθηκε νόμιμη από το δικαστήριο και πραγματοποιήθηκε κανονικά, στην περίπτωση των εποχικών η διοίκηση της ΟΑ εξασφάλισε τη δικαστική απαγόρευση της σημερινής απεργίας (το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κήρυξε παράνομη και καταχρηστική). Ωστόσο, οι αρμόδιοι της ΟΑ δεν αρκέστηκαν στην απόφαση του δικαστηρίου. Εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται προκλητικά ότι «στην περίπτωση που κάποιοι εποχικοί υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στη συγκεκριμένη απόφαση, η εταιρία θα προχωρήσει αμέσως στη λύση των συμβάσεών τους και στην ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από εποχικούς υπαλλήλους της λίστας προσλήψεων που έχει στη διάθεσή της»!

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της ΟΑ εξέδωσαν η ΕΣΚ Αερομεταφορών και ο Βασ. Αθανασόπουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργατικού Προσωπικού Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΣΕΠΟΑ).

Χαρακτηρίζουν τα αιτήματά τους δίκαια και επισημαίνουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΟΑ, μόνο μια θέση αρχής μπορεί να έχει: Ισα δικαιώματα για ίση εργασία. Ενταξη των εποχικών στα κλιμάκια των μονίμων. Καταβολή όλων των επιδομάτων που παίρνουν οι μόνιμοι. Ενταξη σε όλους τους κανονισμούς που διέπουν το μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση με επετηρίδα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών. Εγγραφή όλων των εποχικών στα αντίστοιχα Σωματεία σαν ισότιμα μέλη. ΟΑ δημόσια 100%.

Σημειώνεται ότι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει και οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της ΟΑ για την ερχόμενη Δευτέρα (3ωρη στάση εργασίας 7 π.μ.-10 π.μ.), ενώ οι τεχνικοί της εταιρίας έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ