Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Την πρώτη δόση του δανείου πήρε ο ΟΔΙΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία δανειοδότησης του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) για την κατασκευή του νέου Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, αλλά και για την κάλυψη του κόστους των απαλλοτριώσεων για το συγκεκριμένο έργο και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο που θα γίνει στην ίδια περιοχή.

Η ολλανδική τράπεζα «ABN AMRO BANK» (πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναλάβει και τη χρηματοδότηση του Χωριού Τύπου στο Μαρούσι) θα δώσει σε πρώτη φάση - μέσα στο 2001 - το ποσόν των 25 δισ. δρχ. στον ΟΔΙΕ, προκειμένου να καλύψει το κόστος των απαλλοτριώσεων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Για το υπόλοιπο ποσό του δανείου, που θα φτάσει περίπου συνολικά τα 70 δισ. δρχ., θα δημοσιευθούν στο μέλλον νέες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση να επιλεγεί η συγκεκριμένη τράπεζα έγινε από τριμελή επιτροπή (συμμετείχε και εκπρόσωπος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και κατόπιν εγκρίθηκε η εισήγηση από το ΔΣ του Οργανισμού.

Από τις αρχές της επόμενης βδομάδας, θα ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ του ΟΔΙΕ και των εκπροσώπων της τράπεζας, για να διαμορφωθεί και να υπογραφεί η τελική σύμβαση και να «τρέξει» το δάνειο. Στην επιστολή που είχε στείλει ο ΟΔΙΕ προς όλες τις τράπεζες, ανταποκρίθηκαν, εκτός από την ολλανδική, η Εμπορική Τράπεζα και η ΕΤΒΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη για την κατασκευή των έργων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο (μελέτη - κατασκευή) έχει δημοσιευτεί και η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιούνη.

Το κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του νέου Ιπποδρόμου φτάνει τα 73 δισ. δραχμές (46 δισ. κατασκευή και απαλλοτριώσεις Ιπποδρόμου και 27 δισ. κατασκευή και απαλλοτριώσεις του Ιππικού Κέντρου). Η κατασκευή του Ιππικού Κέντρου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2003, ενώ ο Ιππόδρομος θα πρέπει να έχει μετεγκατασταθεί μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους, δεδομένου ότι υπάρχουν κοινές εγκαταστάσεις (στίβος, στάβλοι).

Αγνωστη παραμένει η τύχη της έκτασης του Φαληρικού Ιπποδρόμου, όταν απελευθερωθεί (με την έναρξη λειτουργίας του νέου Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο). Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι όλα μπορούν να γίνουν εκεί, ενώ συνδέουν την αξιοποίηση της έκτασης με τις Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα κατασκευαστούν στο χώρο του Φλοίσβου και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (π.χ. πάρκιν, συνεδριακό κέντρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ