Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Κρήτη

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Χανιά
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Χανιά
Στα Χανιά, την Κυριακή 10/5, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Θερίσου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε σε πλευρές των ιστορικών γεγονότων της εποχής και στα συμπεράσματα που προκύπτουν. Ανέδειξε το χαρακτήρα της ανόδου του φασισμού, ως εναλλακτικό σχέδιο του καπιταλισμού και της κυρίαρχης αστικής τάξης, για να συνεχίζουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της και να εκμεταλλεύεται τους λαούς.

Τόνισε, επίσης, πως το πιο σπουδαίο δίδαγμα είναι ότι ο φασισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί οριστικά -όπως προκύπτει και από τις σύγχρονες εξελίξεις- αν δε χτυπηθεί η ρίζα του. Αν δηλαδή δεν τσακιστεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, το σύστημα που τον γεννά και δεν εγκαθιδρυθεί στη θέση του η εργατική - λαϊκή εξουσία.

Στο Ηράκλειο, με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Σ. Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος. Στο χώρο παρουσιάστηκε έκθεση αρχειακού υλικού για τη συμβολή των κομμουνιστών στη μάχη της Κρήτης και συνολικά την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ρέθυμνο, στο Μνημείο Πεσόντων Μαχητών στη Σοχώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ