Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 24 Μάη

Παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας πραγματοποιούν την Κυριακή 24/5 οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού.

Παράλληλα, αύριο Κυριακή 17/5, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει εκδήλωση στις 20.00, στο ενετικό λιμάνι της πόλης, στο χώρο πίσω από το Γυαλί Τζαμί.

Σε σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνεται ανάμεσα στα άλλα πως «μέσα στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και τις δυσκολίες των ιμπεριαλιστών να περάσουν στην ανάκαμψη, δυναμώνουν οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί. Από την Αφρική (Λιβύη, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έως την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη κτλ, είναι σε εξέλιξη πόλεμοι και επεμβάσεις, αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων". Οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους, θυσιάζονται στο βωμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών για τους ενεργειακούς πόρους, τους δρόμους μεταφοράς. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση "και μαζί και χώρια" είναι μέσα στο "παιχνίδι", οι κίνδυνοι γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου δυναμώνουν».

Προστίθεται δε πως «την ίδια ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι στη χώρα μας ζουν με το φόβο άλλης μιας μείωσης σε μισθούς και συντάξεις, άλλης μιας άδικης φορολογίας, η Ελλάδα διαθέτει για στρατιωτικές δαπάνες πάνω από το 2% του ΑΕΠ της στα πλαίσια του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού, κατατάσσοντάς τη δεύτερη στη λίστα μετά τις ΗΠΑ».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση:

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
  • Κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ